Pretraži ovaj blog

četvrtak, 30. studenoga 2017.

"Svi su oni isti" i "dosta mi je sponzoruša"

 

Slušala sam jučer na radiju top temu- "Čega Vam je dosta u životu? " Javio se jedan mladić i govori- dosta mu je "sponoruša". Ušao je duboko u temu i sa puno emocija je pričao da su sve žene iste, da su sve "sponzoruše", da više niti nema "normalnih" žena... I naravno da se automatski sjetim onih uzrečica koje su tako popularne kod žena- "svi su oni isti".

Već sam pisala o fokusu ali iz vlastitog iskustva znam koliko je on važan a ova tema na radiju mi je došla kao sjajna inspiracija da se još malo držim te teme.

Da li Vam se ikada dogodilo da ste odlučili kupiti neki auto, baš određeni auto, i od trenutka odluke svuda kroz grad viđate upravo takav auto? Vidite ga čak i na televiziji , u filmovima, u novinama. Jednostavno iskače sa svih strana. A do tada ga niste niti primjećivali.

Ili ste odlučili promijeniti posao i zaposliti se u nekoj određenoj firmi. I od tog trenutka sa svih strana do Vas dolazi ime te firme. I poznanik tamo radi, i dali su natječaj za nešto, i sponzoriraju utakmicu Vašeg omiljenog kluba...

Ili ste trudnica ili  želite biti trudnica- i primjećujete trudnice na sve strane?

Stvar je jednostavna- stavili smo svjesno FOKUS na nešto a zakon privlačenja to odmah, odmah, odmah rješava!

I onda- ako pogledamo mladića sa početka posta- što on može privući u život?  Divnu djevojku koja je otvorena i puna ljubavi? Ili ako mislitie da su "svi oni isti"- kakvog muškarca ćete privući u život? Divnog, brižnog, punog ljubavi? Pa kako kad ste već unaprijed odlučili da su svi oni isti?

Privlačimo u život ono čemu dajemo fokus. Fokus je tako važan!!!! Ako želimo biti na visokoj vibraciji i živjeti život a ne preživljavati- shvatimo da je fokus najvažniji.

Vratimo se malo na mladića sa početka posta- da li ga osuđujete? Da li smatrate da je LOŠ? Pa probajte ga pogledati bez etikete. Probajte ga pogledati bez predrasuda. Probajte pogledati njegov život iz njegove kože- on je nemoćan. Doživljaji u njegovom životu su izvan njegovog trenutnog shvaćanja. Osjeća se loše jer ga je svaka veza očigledno povrijedila. Pa- da li je loš? Ne- samo mu je jako teško.

A ako shvati da je stavio fokus na sve što NE ŽELI u životu- brzo će se maknuti s mjesta. Ne mora čak niti misliti o tome što želi. Naša duša ZNA što želimo. Otići će negdje na kavu i u istom kafiću naći ženu svog života. Jer mi smo rođeni na visokoj vibraciji. Svi do jednog. Mi smo kao pluteni čep ispod površine vode- fokus na ono što ne želimo i što nam se ne sviđa nas drži ispod površine. Onaj trenutak kad prestanemo misliti o onome što ne želimo- samo ćemo isplivati.

Ne želim djevojku koja je sponzoruša.
Ne želim partnera koji me ne razumije.
Ne želim minus na tekućem računu.
Ne želim dugove.
Ne želim kredite.
Ne želim.......i tonemo sve dublje...

A da li ste probali sa:
Zar ne bi bilo divno imati divnu djevojku?
Zar ne bi bilo divno imati partnera koji me razumije i cijeni?
Zar ne bi bilo divno imati tekući račun u plusu?
Zar ne bi bilo divno provesti bar jedan dan diveći se svemu oko sebe kao da to sve nikada nismo vidjeli u životu? Jer i nismo. Vidjeli smo do sada samo ono što ne želimo.


Nema komentara:

Objavi komentar