Pretraži ovaj blog

srijeda, 13. prosinca 2017.

Večernja i jutarnja zahvalnost

 



Ovo je korak na kojem najčešće padamo. Čim se probudimo dozvolimo si da nam se misli uskomešaju i budu u stanju iščekivanja kojekakvih događaja, odnosno ishoda. I tada sve kreće "nizbrdo". Naopako. Suprotno od onoga što želimo.

Da li mislite da nam je san priroda dala bez veze? Da li je spavanje tu s razlogom? S obzirom da priroda NIŠTA ne radi slučajno, sve IMA svoje razloge- pitajte se zašto moramo SPAVATI? Odmor- sam po sebi jednostavno nije dovoljan odgovor. Možemo se odmarati i tijekom dana i pomalo iza ručka- ali to NIJE DOVOLJNO. Isto tako ste sigurno iskusili kroz život situacije u kojima SPAVATE cijelu noć ali se ne odmorite. Probudite se u jutro umorni. Zašto?

A odgovor je vrlo jednostavan. Kao i sve vezano za prirodu. Priroda nam daje mogućnost da sutra sve možemo početi iznova. San je dio života u kojem NEMAMO OTPOR koji kreiramo kroz dan, kroz naše nepovezane i nesvjesne misli. A ako nemamo otpor- znači da smo jedno sa svojom dušom, da smo na visokoj vibraciji.

Kakvi su nam osjećaji prije nego utonemo u san- takvi su nam osjećaji i kad se u jutro probudimo. Kakva nam je vibracija prije nego zaspimo- sa takvom vibracjom se u jutro budimo.

Ako su nam misli prije spavanja - tu mislim doslovno na par minuta prije nego utonemo u san-  nepovezane, nervozne, u strahu, u brizi.... sa takvim mislima se u jutro budimo. A san koji smo odradili- nije nam donio odmor jer teške misli nose teške vibracije. A teške vibracije ne dopuštaju tijelu da prođe svih pet fazi sna koje su potrebne za odmor. Što znači da imamo i kroz san - borbu sa mislima.

Ali ako stavite pažnju na jutarnje buđenje primjetit ćete TRENUTAK nakon buđenja u kojem ste potpuno bez misli. Stanje mira koji nam je priroda u svojoj mudrosti dala. Taj dio buđenja traje svega par sekundi- a onda misli krenu. Nastavljaju gdje su stale jučer.

I baš zato je ona večernja i jutarnja ZAHVALNOST predivan i lagan način da si pomognemo u podizanju vibracije i povezanosti sa dušom.

Prije spavanja shvatite da u tom trenutku ništa više ne morate. I probajte biti zahvalni za sve što se dogodilo kroz dan. Ako to ne možete zbog kojekakvih uvjerenja u nepravde i teškoće- obratite se  nečemu oko čega NEMATE UVJERENJA.

Budite zahvalni svom krevetu jer je tako divan i udoban i jer tako lijepo pomaže tijelu da se odmori. Jastuku koji tako divno pridržava Vašu glavu. Stanu u kojem se nalazite ma kakav on bio. Tu je. Možda i nije Vaš- ali ovaj tren i ovu noć imate gdje spavati. Budite zahvalni za hranu koju ste pojeli taj dan, razgovore koje ste vodili, za odjeću koju ste nosili. Za vodu s kojom ste se oprali, za četkicu za zube s kojom ste oprali i očetkali svoje zube, za svaki dah koji ste udahnuli, za zrak jer imate što udahnuti.... Tu ćete ujedno primjetiti i gomilu stvari koje imamo a niti ne primjećujemo dok ne ostanemo bez njih. Struja, voda, perilica, grijanje, klima uređaj....

Nakon takvog ulaska u san- nema mogućnosti da se ne naspavate. Nema mogućnosti da se ne odmorite. Jer ste upravo otpustili sve napetosti koje su Vas pratile kroz dan u par rečenica zahvalnosti.

 A jutarnje buđenje? Bit je samo prije nego krene bujica misli o jučerašnjim događajima ili- ako već krenu- zaustavite ih, i započnite sa zahvalnošću. Mislila sam u početku da je to nemoguće jer se nisam u jutro mogla SJETITI ničega na čemu bih se zahvalila. Nisam se mogla sjetiti RIJEČI koje bih mislila ili izgovorila. Ali to je samo stvar NAVIKE.

Evo primjera jutarnje zahvalnosti za one kojima je teško sjetiti se RIJEČI koje bi mogli izgovoriti u jutro:
Hvala ti Bože za ovaj divan dan koji je ispred mene. Znam da je ovaj dan prepun novih mogućnosti i novih početaka. Ovaj dan je predivan i ovaj današnji dan ću provesti svjesno. Bit ću svjesna svojih osjećaja i u svakom trenutku ću se potruditi svjesno naći svoj mir i zahvalnost i radost. Danas ću si dopustiti više nego ikada prije vidjeti vodstvo. Danas ću si dopustiti prihvaćanje. Danas će mi sve u mojem svijetu odgovarati drugačije nego što je ikada da sada. Danas ću dopustiti čuda u svoj život.
Znam da nisam samo tijelo. Znam da sam povezana sa svojom dušom i da sam dio energije i dio svemira. I danas ću biti svjestan dio te energije. Znam da mi današnji dan nosi puno razgovora i posla i prometa i kupnji i kuhanja i čiščenja i druženja sa raznim ljudima. I danas ću biti svjesna da to sve dolazi s razlogom. Danas ću dati sebi i svima oko sebe ono najbolje što mogu. Lijepe misli i lijepe riječi. Danas ću biti svjesna da sam u svakom trenutku na pravom mjestu jer me ti Bože vodiš. Hvala Ti.



























Nema komentara:

Objavi komentar